Kyno Senang & Vitaal
Massage voor honden

Aromatherapie

Wat is aromatherapie?

In de aromatherapie maken we gebruik van essentiële oliën. Deze oliën zijn te vergelijken met de hormonen in ons eigen lichaam. Er zijn verschillende benamingen voor essentiële oliën; etherische oliën (omdat ze vluchtig zijn) of aromatische oliën, vanwege de sterke geur. Maar het is meer dan een lekker geurtje alleen!

Essentiële oliën werken via de reukorganen en kunnen emotionele effecten en/ of fysieke effecten oproepen. Deze reacties zijn volkomen ongecontroleerd. Ze zijn dus niet te sturen. Wat je vervolgens met die reacties doet, kun je wél zelf bepalen. Door geuren te gebruiken kan het onderbewustzijn verschillende processen in het lichaam beïnvloeden. De ene geur werkt b.v. kalmerend terwijl de andere geur juist stimulerend werkt. Essentiële oliën kunnen echter ook gebruikt worden op de huid en/ of ze kunnen worden ingenomen. Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact met me op.

De belangstelling voor essentiële oliën is weer helemaal terug. Het is al eeuwenoud maar net als met heel veel dingen is het een golfbeweging van komen en gaan. Op dit moment zijn essentiële oliën het weer helemaal "hot" en dat is natuurlijk heel fijn. Het is een heel mooi natuurmiddel waar je veel problemen mee kunt behandelen en zelfs voorkomen. Het is voor iedereen beschikbaar maar daar komt ook meteen het gevaar om de hoek kijken. Er is veel aanbod, maar niet alle oliën zijn echte essentiële oliën. Er zijn fabrikanten die synthetische stoffen gebruiken om zo aan de stijgende vraag te voldoen. Dit zijn dan ook niet de echte essentiële oliën en deze kunnen zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. 

Essentiële oliën zijn van nature krachtige middelen. Het is dan ook niet een gevalletje "Baat het niet dan schaadt het niet". Het is wel degelijk van belang dat je goed weet hoe je de oliën op een veilige manier in kunt zetten.

Daarom heb ik een cursus "Aromatherapie voor paarden en honden" gevolgd bij Karin Groot Jebbink - Praktijk Paard en Hond, zodat ik met een gerust hart honden in de massagepraktijk kan ondersteunen met essentiële oliën, waar nodig.

Hoe dat in z'n werk gaat leg ik je graag uit onderaan deze pagina.....